De eiwitprinses

jan 18, 2012 by

Er waren eens een Koning, een Prinses, een Boze Ridder, een Pratende Poes, een Groenteboer en een Stel Kippen. Het was bekend in die tijd dat er een Boze Ridder rondwaarde die jonge prinsessen ontvoerde en opat. De Koning had iedere nacht nachtmerries over het feestmaal van de Boze Ridder en toen hij het niet meer aankon bouwde hij voor de vijfde verjaardag van de Prinses een toren. Het was een hele smalle een toren van wel honderd meter hoog. Het was bovendien een magische toren, want hij was precies zo smal dat de enige die naar boven of beneden kon, de slankste jongedame uit het koninkrijk was. Dat was in die tijd met een Rubensiaans schoonheidsideaal niet eens ongezond dun, maar gewoon mooi slank.

En daar, in een prachtige kamer boven in de toren groeide de Prinses op. De Koning stuurde haar heerlijke hamburgers, friet en cola via een mandje aan een katrol. Hij liet haar bewust dik worden, want zolang de Prinses niet naar beneden kon, kon de Boze Ridder haar niet ontvoeren. De Pratende Poes was degene die de Prinses gezelschap hield, en slank als ze was, elke dag de trappen van de toren beklom. Ze vertelde de Prinses over het nieuws van alledag en over de ontwikkelingen op het gebied van mode en voeding, iets waar de Pratende Poes zelf een bijzondere interesse voor had.

Op een dag vertelde de Pratende Poes dat de Boze Ridder eigenlijk al lang geleden gestorven was aan een vreemde ziekte, maar dat De Koning de Prinses toch niet vrij durfde te laten. Bovendien wist hij niet hoe hij de grote Prinses weer naar beneden kon krijgen. Maar de Pratende Poes wist raad, en vertelde de Prinses over een nieuw dieet waarmee de Prinses binnen no time de slankste dame van het koninkrijk zou zijn, en simpelweg de trap zou kunnen afdalen. De Prinses kon niet wachten om te beginnen, want ze was inmiddels vijftien, en had de toren wel gezien. Voor het eerste deel van het dieet had de Pratende Poes samenwerking gezocht met een Stel Kippen en de Groenteboer. De Pratende Poes at zelf de hamburgers op en stopte in plaats daarvan elke dag gekookte eieren, eiwitshakes en verse groenten in het mandje van de Prinses. Het duurde niet lang of de Prinses had al de helft van haar overgewicht verloren. Toen vulde de Pratende Poes het eiwitdieet van de Prinses aan met steeds vaker wat gezonde koolhydraten, en de Prinses verloor steeds meer gewicht. Het lukte haar zelfs wat conditie-oefeningen te doen op de bovenste treden van de trap. Ook vergat de Prinses de smaak van hamburgers, en wilde ze alleen nog de nieuwe gezonde voeding van de Pratende Poes.

En op een dag was het zover. De toren liet de Prinses door, ze was een prachtig slanke dame, de slankste van het koninkrijk geworden. En na een kort, en toch wel verhit gesprek met haar vader trok ze de wijde wereld in, om het moois van gezonde voeding aan de volle vrouwen van het koninkrijk over te brengen.

 

Related Posts

Share This

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>